Make your own free website on Tripod.com
 

                     
                                                                            Go to msn.comSearch the Web for:
                                                                           
     

PENDIDIKAN

Di Kampung ini, bilangan anak jati yang terpelajar agak kurang. Secara tidak langsung menyebabkan kampung ini kekurangan Graduan dari IPTA dan IPTS. Tanpa Golongan ini, siapalah yang dapat membela nasib kampung ini. Memajukan kampung, merancang pembangunan dan menyelesaikan masalah yang timbul disebabkan kemunduran kampung ini.

Jika ramai Graduan Berpendidikan dikampung ini, sekurang-kurangnya mereka dapat menggunakan ilmu yang dipelajari untuk membangunkan kampung. Siapa tahu seorang Graduan dalam Bidang Pertanian dapat membuka Perusahaan Ternakan ataupun membuka Ladang Pertanian Comercial. Graduan Bidang Teknologi Maklumat dapat membuka Pusat IT. Secara tidak langsung semua itu dapat mewujudkan peluang-peluang pekerjaan di kampung ini.

Diharapkan semua penduduk dapat memberikan pendidikan terbaik untuk anak-anak mereka demi masa depan anak-anak, keluarga dan kemajuan kampung. Jangan jadikan kemiskinan sebagai penghalang pendidikan anak-anak kerana ilmu amat penting dalam dunia hari ini.

Jika menjadi masyarakat tidak berilmu, senanglah kita ditindas oleh orang berilmu dan berkuasa. Selamanya kita akan dibawah, kemajuan diri dan kampung juga mungkin cuma mimpi indah yang sukar menjadi kenyataan. Fikirlah kebenarannya.

 


[ Berita Harian ] [ Harian Metro] [ Binary Uni Collage ] [ Kolej Brindley ] [ kolej Astin]
[ Taylor ] [ Kolej uni kejuteraan utara ] [ Ins Tun Ab Razak ]
[ kolej uni Islam ]
[ Mara ]
[ Menteri Pemb Usahawan ] [ Pinjaman PTPTN ] [ Bank Pertanian Malaysia ]  [ Latihan Keusahawan ]
[
Motor Trader ] [ Msportbike ] [ Radio Era ] [ Myjodoh ] [ Mymasjid ]
[ Friendster ] [ Msc ] [ JobStreet ] [ job sdb] [Yahoo ] [MSN] [Google]